Το επιλεγμένο προϊόν έχει προστεθεί με επιτυχία στο καλάθι σας.
Παραγγελία
Η σκέψη στην εκπαίδευση
Thinking in Education
Κωδικός προϊόντος: B22281
 
€22.42
€20.18

Αγορά
Wish List
  • Άμεση παράδοση σε 1-2 ημέρες
  • Αποστολή σε όλο τον κόσμο
  • Δωρεάν αποστολή στο κέντρο της Αθήνας [*]
  • Δωρεάν αποστολή για παραδόσεις στην Ελλάδα
    από 49€ [*]
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Lipman Matthew
Μεταφραστής: Σαλαμάς Γιώργος
Επιμελητής: Παππή Βάσω
ISBN: 960-16-1764-7
ISBN 13: 978-960-16-1764-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος Έκδοσης: 2006
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 327
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Τίτλος Πρωτοτύπου: Thinking in Education
Σημειώσεις: Copyright: Cambridge University Press, 2003.
 
 
Περιγραφή
Κριτική μάθηση ή αποστήθιση; Γνώση ή γνώσεις; Τι σημαίνει "καλός μαθητής"; Τι σημαίνει "καλός δάσκαλος"; Είναι επαρκής η λεγόμενη "κριτική σκέψη"; Ο Lipman υποστηρίζει ότι η σημερινή διδακτική αντιμετωπίζει, περισσότερο από ποτέ, την πρόκληση της ανάπτυξης της σκέψης τόσο του διδάσκοντος όσο και του διδασκομένου. Για πολλά χρόνια το σχολείο υπήρξε χώρος πνευματικής στειρότητας: οι μαθητές καλούνταν να "μαθαίνουν", πλην όμως μόνο να θυμούνται χωρίς να ερευνούν. Η εξέλιξη της ψυχολογίας, αλλά και η παταγώδης χρεοκοπία ορισμένων προτύπων οδηγούν στην επανεξέταση των εκπαιδευτικών μεθόδων. Μήπως είναι αυτές που ευθύνονται για τον αυξανόμενο αναλφαβητισμό των μαθητών; Για τη βία στα σχολεία; Για την απάθεια μπροστά στη γνώση; Η κριτική σκέψη πρέπει να συνοδευτεί από δημιουργικότητα:εύκολο να το λέει κανείς, αλλά δύσκολο να το εφαρμόζει. Το βιβλίο αυτό βοηθάει τους παιδαγωγούς να κατανοήσουν τα σφάλματα της παιδείας και να εισαγάγουν καινούριες αντιλήψεις στο μάθημα με βάση τις πιο πρόσφατες φιλοσοφικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις.
 
 
Σχετικές κατηγορίες
 
Lipman Matthew Ο Matthew Lipman είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Montclair του New Jersey. Έχει διατελέσει καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Columbia για δεκαοκτώ χρόνια. Έχει γράψει δεκατέσσερα βιβλία και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή άλλων εννέα. Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος στο αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας, στην Ένωση για την Επίβλεψη και το Σχεδιασμό Αναλυτικού Προγράμματος (Association for the Supervision and Curriculum Development - ASCD), στο Υπουργείο Παιδείας του New Jersey, στο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης του New Jersey και στην Unesco.
 
 
 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
Βαθμολογία:
Καταχώρηση
 
 


Δώστε τη βαθμολογία σας ή/και την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.
 
 

 
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2006-2015
PERIZITITO All rights reserved.
Web design by PERIZITITO