Το επιλεγμένο προϊόν έχει προστεθεί με επιτυχία στο καλάθι σας.
Παραγγελία

Βυζαντινή Αιτωλοακαρνανία
Συμβολή στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή μνημειακή τέχνη
Κωδικός προϊόντος: B46489
 
€61.15

Αγορά
Wish List
  • Άμεση παράδοση σε 1-3 ημέρες
  • Αποστολή σε όλο τον κόσμο
  • Δωρεάν αποστολή στο κέντρο της Αθήνας [*]
  • Δωρεάν αποστολή για παραδόσεις στην Ελλάδα [*]
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ίφιτος
ISBN: 960-86575-4-7
ISBN 13: 978-960-86575-4-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Φεβρουάριος
Έτος Έκδοσης: 2004
Τόπος Έκδοσης: Αγρίνιο
Αριθμός Σελίδων: 447
Εξώφυλλο: Πανόδετο
Διαστάσεις: 28χ22
 
 
Περιγραφή
[...] Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται συνοπτικά η καλλιτεχνική εξέλιξη της περιοχής, όπως εμφανίζεται μέσα από τα ίδια τα μνημεία που χρονολογούνται στο μεγάλο διάστημα από την πρωτοβυζαντινή περίοδο ως την Ελληνική επανάσταση. Δίνεται η αρχιτεκτονική μορφή των μνημείων, όσο είναι δυνατό, και καταγράφεται ο ζωγραφικός τους διάκοσμος, όπου υπάρχει. Για πολλά μνημεία, με τη βοήθεια των πηγών και των βοηθημάτων, σημειώνονται και όσα ιστορικά στοιχεία είναι γνωστά για μια σωστότερη ερμηνεία τους. [...] (από τον πρόλογο της Α΄ έκδοσης)
 
 
Σχετικές κατηγορίες
 

Παλιούρας Αθανάσιος Δ. Ο ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θανάσης Παλιούρας, εξ Αγρινίου ορμώμενος, περπατά στα μονοπάτια της ιστορικής και αρχαιολογικής έρευνας καθώς περιέρχεται, χρόνια τώρα, τις αυλές πότε τις βυζαντινές και πότε τις μεταβυζαντινές, ανάμεσα σε πόλεις ερειπωμένες, δρόμους ιστορικούς, θάλασσες πειρατικές, σπήλαια απόκρημνα, μνημεία ονομαστά και ταπεινά. Επισκέπτεται επώνυμους και ανώνυμους ζωγράφους, διαβάζει επιγραφές, μελετά τοιχογραφίες και φορητές εικόνες, προσκυνά θαυματουργές Παναγιές από τον Προυσό...
 
 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
Βαθμολογία:
Καταχώρηση
 
 


Δώστε τη βαθμολογία σας ή/και την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.
 
 

 
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2006-2015
PERIZITITO All rights reserved.
Web design by PERIZITITO